sreda, 19. april 2017

Brexit - nova oblika britanskega razdvajanja Evrope?


   
O t.i. Brexitu smo tu že pisali in pokazali na absurdnost britanske mentalitete, ki je kljub svoji imperialistični in zatiralski drži do preostanka sveta, svoj dan odločanja o izstopu iz Evropske Unije, smatrala za "dan neodvisnosti". A zgodba z Brexitom še vendarle ni končana in marsikdaj me kdo v pogovoru vpraša, zakaj vendar pa so Britanci hoteli ven iz EU? In kaj je moj odgovor? Ker ne prenesejo združene Evrope.
 
Leon Degrelle, ustanovitelj reksistov, vojni junak in goreč katoličan je o britanski politiki zapisal:
 
"Poland just a few months before had attacked Czechoslovakia at the same time Hitler had returned the Sudetenland to Germany. The Poles were ready to work with Hitler. If Poland turned against Germany it is because the British government did everything in its power to poison German-Polish relations.
 
Why?
 
Much has to do with a longstanding inferiority complex British rulers have felt towards Europe. This complex has manifested itself in the British Establishment's obsession in keeping Europe weak through wars and dissension.
 
At the time the British Empire controlled 500 million human beings outside of Europe but somehow it was more preoccupied with its traditional hobby: sowing dissension in Europe. This policy of never allowing the emergence of a strong European country has been the British Establishment's modus operandi for centuries.
 
Whether it was Charles the Fifth of Spain, Louis the Fourteenth or Napoleon of France or William the Second of Germany, the British Establishment never tolerated any unifying power in Europe. Germany never wanted to meddle in British affairs. However, the British Establishment always made it a point to meddle in European affairs, particularly in Central Europe and the Balkans."


Tu bodite pozorni na Degrellovo omembo Balkana, kar zadeva tudi Slovence v Kraljevini Jugoslaviji. Nobena skrivnost ni, da so Britanci hujskali na demonstracije ob sklenitvi miru med KJ in Nemčijo. O tem je Izidor Cergol leta 1944 povedal:

"Po zaslugi svojih zaveznikov, rdeče Moskve in kapitalističnega Londona ste izgubili svobodo. Ali se še spominjate, Ljubljančani, manifestacij po puču l. 1941. in obljub pomoči od enih in drugih? Ali še veste, kako so mase vzklikale pred angleškim konzulatom? Ali ste pozabili na komunistično propagando za vojno? Kdo se ne spominja ščuvanja proti Nemčiji, ki — to danes jasno vidimo — niti ni imela interesa niti ni hotela vojne z Jugoslavijo? In povsod in vedno, na vsakem koraku isti refren: Moskva pošilja armado, Angleži so se že izkrcali v Solunu, Roosevelt je dal milijarde itd.

Ne, mi tega nismo pozabili! In ko so nas po židovski demokraciji in kapitalizmu, po strankarskih strasteh in nji sledeči korupciji oslabljene pregazile nemške armade — je to pomenilo začetek pameti. Kajti oni, ki so nas nepripravljene pognali v vojno, nam niti ene same puške niso dali. Sramotno, čisto židovstvu podobno, so nas pustili pasti. In čisto večnemu Židu podobno se nas danes ponovno drznejo vabiti in pitati z modrostjo židovsko-masonskih kreatur kot so Roosevelt, Churchill in Stalin, — trije obrazi istega, vsemu krščanskemu in nacionalnemu besno sovražnega lika. In kot takrat tudi danes govore o pomoči, ki nam jo bodo dali."


Prezident Rupnik pa je o tem tudi povedal:
  
"Tako tudi ni bilo nič čudnega, da se je v nas zagrizel boljševizem in besedolomno razbil zadnjo priložnost za rešitev države in njenih treh narodov. Tu mislim pakt s protikominternskimi silami, dogovor, ki nam je pod najmočnejšim jamstvom sveta ponujal vse, kar bi si pač vsak drug narod na svetu med največjo vojno vseh časov mogel samo želeti. Narobe! Puč kupljivega, napihnjeno-prevzetnega generala Simovića je tudi Ljubljana sprejela z odobravajočim tuljenjem. Zakaj to? Smo mar s tem prihranili Jugoslaviji kaj vojnih žrtev? Le poglejmo zdaj malo s treznimi očmi po svoji ožji domovini, pa bomo — če seveda nismo blazni ali satansko zaslepljeni — videli grozotni rezultat te peklenske, v tujini pripravljene igre, ki nas je stala toliko dragocenih življenj, toliko povsem nepotrebnih žrtev, ki jih nikdar več ne bo mogoče nadomestiti."
 
...
 
Prav posebej velja to za naše vročeglave anglofile, ki še namreč na živih primerih iz naše najbližje okolice niso mogli spoznati resnice in slepo verjamejo bedastim lažem londonskega oddajnika v rokah židovskega plačanca Harrisona, ki je kot ataše angleškega poslaništva v Beogradu bil že iz Jugoslavije izgnan zaradi boljševiškesa hujskanja."

 
In tudi danes, ko se Evropa povezuje je bila Britanija prva, ki je izstopila iz te povezane Evrope. Je mar to res čisto naključje? Kako, da je iz povezane Evrope izstopila ravno ta država, ki je toliko časa razdvajala Evropo in zatirala skoraj polovico sveta pod svojim jarmom. Ko je namreč britanski imperij vladal nad Indijo, tam ni bilo nobene pogodbe in nobenega 50. člena, po katerem bi lahko Indija enostavno zapustila ta imperij po referendumu.

Nočemo trditi, da je EU nekaj najboljšega kar se je kadarkoli zgodilo Evropi. Morda ravno nasprotno. EU je prostozidarska spaka, ki stoji in pade na krščanstvu nasprotnih svetovnih nazorih. Je gojišče indiferentizma in utopija liberalizma in kapitalizma A vendar si ne moremo pomagati, da ne bi zelo pozorno in nezaupljivo gledali na Britance.

Britanci ne prenesejo evropske enotnosti.Tudi razlogi, ki jih Britanci podajajo za svoj izstop so čudni in še bolj so čudne njihove simpatije do Rusije, do katere ne bomo nikoli mogli nehati biti zares nezaupljivi. Tudi vsi drugi, ki se navdušujejo nad morebitnim zlomom EU in ki ga jasno podpirajo, ponavadi ne skrivajo svojih simpatij do Rusije. Vse to nam bi moralo pokazati veliko svarilo. Cilj namreč ne opravičuje vsakega sredstva.

In zaključimo z Mussolinijevimi besedami o Britancih:

"Ako slečete Angležu obleko, v kateri pije čaj ob petih popoldne, boste našli starega prarodnega britanskega barbara s kožo, poslikano z raznimi barvami, barbara, ki so ga ukrotile resnično silne legije Cezarjeve in Klavdijeve. Petdeset pokolenj ni bilo dovolj, da bi se v globini izpremenil notranji ustroj naroda. Med tem časom je bila ta prarodna usedlina šele prevlečena s hinavskim firnežem v njihovih rokah, to je s svetim pismom stare in nove zaveze.
 
...

In res zadostuje samo odpreti in prelistati zvezke britanske zgodovine v zadnjih treh stoletjih, da se najde najpopolnejša zbirka hijen v človeški podobi. Če je kje dežela, ki zasluži slične pridevke, če je kje dežela, ki je izpustila z verige hijene po vseh kotih zemlje, da pijejo kri celih pokolenj, da se okoriščajo z vsemi bogastvi, da nakradejo vse zlato, je ta dežela Anglija."

-NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar