četrtek, 1. september 2016

Čisto arijsko izkaznico! (o sovražnikih primorskih Slovencev, 1944)

Objavljeno v tisku 30.8.1944
    

Čisto arijsko izkaznico!

     
Slovenci imamo iz vse svetovne zgodovine od poznega srednjega in novega veka, torej od nekako 1200 l. po Kristusu še eno bridko izkušnjo, namreč, da nas Judje smrtno sovražijo. Zakaj-zato, ker se jim ne damo izkoriščati, ker Jude dobro poznamo. Od leta 1500., ko so jih naši pradedje dali s pomočjo cesarja Maksimiljana izgnati iz Primorske, iz Koroške, iz Kranjske, iz Štajerske, od tedaj dalje se judovska izkoriščevalska drhal med nami ni mogla več zasidrati, celo v »liberalnem« 19. stoletju, to se pravi od leta 1800. pa do začetka prve svetovne vojnene. Povsod je Judom na slovenskih tleh odklenkalo in drugi narodi so nas stavili celo za vzgled, kako se mora zdrav narod, ako je odporen, otresti judovskih uši. Samo z dveh točk je bil Slovenski narod ranljiv od judov, prvič z balkanskega juga, to se pravi iz Zagreba in Belgrada, kjer so imeli pod bivšo Jugoslavijo Judje velik vpliv na vso politiko in pa — v Trstu, kjer je od nekdaj bilo nekakšno zatočišče Judov obeh vrst, takih Judov, ki so se na zunaj delali Italijane, ali Nemce, doma pa so govorili ali španjolski ali »jidiš«, prav tako, kakor v Belgradu.
      
Ti tržaški Judje so napravili primorskim Slovencem ogromno zla in še ga delajo. V sovraštvu do Slovencev so bili vedno v prvih vrstah, kjer je bilo treba gojiti zlobo do našega naroda.
          
Nekateri Židje so ob padcu Badoglijeve in savojske Italije spoznali, da ne morejo dolgo časa skrivati svojega porekla in so jo pobrisali med — partizane, tako na primer sloviti mučitelj slovenskih fantov v Gonarsu Weiss. Ta je bil morda v očeh Savojcev nekoč čistokrvni Italijan, pred očmi novih oblasti pa ne bi mogel pokazati niti svojega krstnega lista.
        
Drugi pa so bili bolj predrzni. Ti sefardinski, to se pravi španjolski in ti askenaški Židje (ti, ki govore jidiš), ti še danes rovarijo v Trstu in v Gorici proti Slovencem. Vpijejo, kakor, da so večji Italijani, kakor Italijani sami, samo, da bi skrili svoje židovsko poreklo.
       
Vprašamo te goreče sovražnike goriškega in tržaškega Slovenstva predvsem: kdaj so bili krščeni in v katerem letu starosti, kako jim je bilo pred krstom priimek in osebno ime, na katerem izraelskem pokopališču so pokopani njihovi starši. Vprašamo jih tudi predvsem, ali morejo v smislu pravnoveljavnih zakonov za to deželo pokazati arijsko izkaznico, to se pravi izkaznico, da niso ne oni sami, da niso bili ne njihovi stariši, ne njihovi stari starši na obe strani, po materi in očetu židovskega porekla! Zahtevamo čisto arijsko izkaznico, tako, kakor jo lahko da vsak Slovenec, domačin v tej deželi!
        
Šele, ko bo tak poitalijančeni Jud mogel dati dokaz, o svojem čistokrvnem arijskem, nejudovskem poreklu, šele potem bomo vedeli, da imamo opravka z našim narodnim nasprotnikom, ne pa z židovskim, od nas zavrnjenim in sedaj užaljenim izkoriščevalcem! Kje imate sovražniki goriškega Slovenstva, krstne liste, najprej svoje, potem svojih staršev in kje svojih starih staršev? Pokažite in potem se bomo pogovorili!

Ni komentarjev:

Objavite komentar