ponedeljek, 1. februar 2016

Prostozidarska zarota zoper Mussolinija

Iz zasede so rušili Mussolinija

  

Zanimiva razkritja milanskega lista
  
Framasonstvo je imelo svoje prste v protifašistični juhi


(Iz enega slovenskih časopisov 1944)

Milanski list »Republica Fascista« je obelodanil celo vrsto dokumentov, iz katerih izhaja, da je storilo italijansko framasonstvo ali prostozidarstvo  v duhu in po nalogu mednarodnega framasonstva vse, kar bi utegnilo škodovati fašizmu, kar bi zanašalo med italijanski narod zmešnjavo in nerazpoloženje, da bi na ta način otežkočili Mussoliniju njegovo delo. Iz deloma v izvirniku objavljenih dokumentov izhaja, da so se vrinili v najvišje vrhove italijanske administracije framasoni zgolj z namenom, da bi podkopali delo fašizma.

Iz posameznih dokumentov je razvidno, da se je pričelo razkrojevalno delovanje framasonstva v Italiji že 1. 1935, torej v času, ko se je Mussolini boril za Etijopijo. Že takrat je skušalo framasonstvo potom Društva narodov in sankcij proti Italiji ohromiti pohod Italijanov v Abesiniji. Vsi ti dokumenti so datirani iz Londona, šifrirani pa so v francoščini. V prvem dokumentu ugotavljajo gospodje framasoni, da je treba fašizmu čimprej skrajšati življenje, in sicer še preje, preden bi se v orientu ojačil. Framasonstvo — tako je tam zapisano — mora biti neizprosno v boju in v izbiri sredstev proti narodom, ki podpirajo fašizem.

V dokumentu št. 2 z dne 13. oktobra 1935 daje vrhovni Veliki Orient (t. j. najvišja mednarodna klika framasonstva) »bratom« v Društvu narodov instrukclje glede borbe proti fašizmu. Izrecno se tu ugotavlja, da je univerzalni Veliki Orient sklenil borbo proti fašizmu potom italijanskega orienta.

Nič manj zanimiv ni dokument št. 3, ki nosi datum od 20. maja 1936. Iz tega dokumenta se zrcali vsa besna jeza, da se je ponesrečil načrt, po katerem naj bi se s pomočjo Društva narodov spremenila abesinska vojna Italije in španska državljanska vojna v dve katastrofi, namenjeni fašizmu.

Dokument št. 5 je zanimiv na tistih mestih, ki se bavijo s podtalnim rovarjenjem framasonstva v vseh tistih državah, ki bi se jih dalo kakorkoli vpreči v boj proti fašizmu. V tem dokumentu prerokujejo framasoni brez sramu, »da bo prišel trenutek, ko se bodo vsi demokratsko misleči narodi na svetu združili in da bo prav gotovo tudi Sovjetska Unija z njimi vred vstopila v vojno.« Značilno za hlimbo Velikega mojstra Univerzalnega Velikega Orienta je sledeči stavek: »Najvišji stavbni mojster univerzuma nam bo nato dovolil uničenje drugega nasprotnika, da bi tako maščevali smrt in mučeništvo tolikih naših bratov. Izključite vsled tega sleherni povod za nasprotja s pristaši boljševizma.«

Dokument št. 6, datiran z 28. oktobrom 1936 iz Londona, izpričuje v vsej obširnosti, s katerimi zavratnimi sredstvi naj italijanska masonerija spravi fašizem na tla. Italijanskim framasonom, ki sedijo na visokih fašističnih upravnih mestih, je bilo naročeno, naj s svojim delovanjem izzovejo zmešnjavo, nerazpoloženje in besnilo proti Mussoliniju in njegovemu režimu. Obenem so jim zaukazali, naj v to svrho hlinijo brezpogojno vdanost Mussoliniju in fašistični ideji. Med drugim jim svetujejo, naj spretno podpirajo Mussolinijevo delo, toda naj ne pozabijo, da mora narod občutiti sadove tega dela bol kot breme kakor pa kot korist. Fašistične zakone — tako so jim svetovali — je uporabljati s čim najmanjšo logiko, pač pa s čim večjo, ostrino. Na ta način naj se komplicira upravni aparat fašizma in izzove zmešnjava. Moralnih pomislekov framasonski »fašisti« ne smejo imeti, češ, da sredstva posvečujejo namen. Veliki Orient je nadalje nasvetoval italijanskim framasonom v fašističnih vrstah, naj kolikor mogoče pobijajo Mussolinijevo prijateljstvo z Nemčijo.

V dokumentu št. 7 z dne 15. decembra 1936 svetuje Veliki Orient zastrupljanje odnošajev med italijanskimi in med nemškimi oficirji. Vsak incident med italjanskimi in nemškimi oficirj je takoj stopnjevati in dramatizirati, da bi se tako preprečilo nastajanje tovarištva med Italijani in Nemci. V smislu navodil Velikega Orienta naj bi framasoni zasedli tudi vrhovna mesta v informacijski službi italijanske vojske. Framasoni v italijanskem generalnem štabu morajo v smislu teh navodil rekvirirati mnogo več, kakor potrebuje vojska, da bi na ta način povečali pomanjkanje v civilnem prebivalstvu itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar