sobota, 1. oktober 2016

Proti-katoliško sovraštvo pravoslavcev

tu smo že nekajkrat obravnavali sovraštvo, ki ga do svete katoliške Cerkve razširjajo protestanti v Ameriki. Ti protestanti danes svoje sovraštvo zavijajo v teorije zarot o nekih globalističnih načrtih in drugih neumnostih, ki si jih sproti izmišljujejo. Znano je, da protestanti goreče sovražijo našo Cerkev, predvsem zato, ker so sami heretiki in odpadniki, ki jih pogled na eno in edino katoliško Cerkev navdaja s satanskim sovraštvom. Protestantski amerikanski mediji redno lažejo o papežu, trenutno med njimi prednjači Infowars spletna stran znanega medijskega klovna Alexa Jonesa, ki dnevno izdeluje lažnive zgodbe, da bi s tem po protestantski navadi privabila na svoj medij naivne ljudi in iz njih iztisnila čim več denarja.
        
A zavedati se moramo, da pravoslavci za protestanti v sovraštvu do katoličanov nič ne zaostajajo. Njihovo sovraštvo je celo starejšega datuma, ker so prav oni prvi razkolniki, ki so svojo vero prodali državi, razdrobljene in neenotne pravoslavne cerkve pa med seboj druži le ena sama stvar - sovraštvo do rimske Cerkve. Zanimivo je da se danes to sovraštvo zopet krepi in da pravoslavna agitacija vse bolj narašča, kar ni prvikrat temveč lahko rečemo, da gre za vsaj tretji cikel tega pravoslavnega napada na slovenske katoličane. Ker pa so danes Slovenci zavrgli svojo narodno dediščino in so postali narod brez duše, bi lahko bil danes pravi čas, da se pravoslavje razleze in okuži naš narod. Da se to ne bo zgodilo je produkt zgolj tega, da je naš narod postal absoultno materialističen in da je versko popolnoma indiferenten.
           
Pravoslavje je religija, ki je popolnoma odvisna od države in jo je nemogoče primerjati s katoliško vero. Kadar govorimo o pavoslavnih cerkvah, množino uporabljamo samo zaradi tega, ker so si vse te cerkve enotne v sovraštvu do katoliške cerkve in ker jih druži odvisnost od državnih meja. Da te cerkve nimajo praktično ničesar drugega skupnega in da so podobne protestantskim sektam v oziru na njihovo razdrobljenost in nepovezanost lahko vidimo ob nedavnem "pravoslavnem koncilu", ki naj bi se odvil na Kreti, a se je pokazala totalna neuglašenost pravoslavcev in mnoge pravoslavne "cerkve" so odpovedale svojo prisotnost na njem. Evidentno je, da se znajo pravoslavci poenotiti le ob sovraštvu do katoliške Cerkve.
      
Zato ne čudi, če je ob nedavnem obisku papeža v Gruziji menda nekaj pravoslavcev protestiralo z žaljivimi transparenti, ki so v maniri razkolnikov in heretikov, kar pravoslavci so, obtoževali herezije kar samega papeža. Podobno počnejo ameriški protestanti, ki obtožujejo papeža neke herezije, ker se zavedajo, da so sami odpadniki in heretiki. Značilnost heretikov je, da obtožujejo Cerkev samo herezije. To so počeli vsi odpadniki, vsi krivoverci in to počnejo razkolniki še danes.
           
Pravoslavni heretiki ob obisku papeža v Gruziji 2016
           
In tudi danes na spletnih omrežjih med Slovenci potekajo razprave o tem, da so menda pravoslavne cerkve boljše od katoliške. Iz teh visoko zvenečih debat pa se razlega popolno nepoznavanje katoliške Cerkve in pravoslavnih cerkva. Kajti pravoslavna cerkev je oproda države, zato ne sme nikogar čuditi, če so ravno slovanske države, ravno Rusija s svojim moskovskim patriarhatom, rodile komunizem in ta komunizem dolgo vzdrževale. Nič čudnega ni, da imajo danes Rusi spet bivšega komunista za svojega nezmotljivega voditelja. Kajti ruska pravoslavna cerkev je oproda države. Država je imela in ima preveliko besedo v njej. Nad carjem ni bilo nikogar, nad Stalinom ni bilo nikogar, nad Putinom ni nikogar. Je samo Putin, je samo država, je samo pravoslavna cerkev in nič drugega. Pravoslavna cerkev je odvisna samo od tega koliko koristi državi in kako ji koristi. Zato so nekatere pravoslavne cerkve tako zlahka paktirale s komunisti. Zato danes Putin zopet uporablja pravoslavno cerkev za svojo koristno teslo. Zato so ruski separatisti v Ukrajini paradirali z ikono na kateri je bil tudi Stalin.
             
Ruski separatisti z ikono na kateri je upodobljen Stalin
      
Kajti tudi pri nas so takoj po vojni komunisti pozivali slovenske duhovnike, da prestopijo v pravoslavje. Zato so trdili, da oni hočejo jugoslovansko cerkev, ne rimske. Komunisti so dobro vedeli, da so pravoslavci koristna tesla za njihov režim, ker so navezani na državo v svojem pravoslavnem principu. Ta princip se od katoliškega razlikuje v tem, da je pri katolištvu država v metafizičnem smislu podrejena Cerkvi, medtem ko ima v pravoslavju država neko nadrejeno, vzvišeno mesto, ki jo dela posvečeno in ima država svojo vrednost sama iz sebe. Katoličani hočemo državo, ne zaradi nje same, temveč zato, da nam bo lažje pomagala prek časnih sredstev dosegati večne cilje. Država dobi svoje primerno mesto v redu stvari, le če je katoliška in koristi katoličanu. Pri pravoslavcih pa je red obrnjen in to dela pravoslavce za žrtve tako komunizma kot tega restavriranega stanja, ki je hibrid med carsko in komunistično Rusijo.
           
 Odmevi iz Slovenije leta 1945
     
Še prej so Slovence s pravoslavjem napadali po t.i. pomladi narodov, po letu 1848, ko so nekateri narodno zavest videli v čim večjem panslavizmu in popolnem obratu od slovenske tradicije. Tedaj so radi, tako kot danes, trdili da je katolištvo za Slovence smrt, medtem ko je pravoslavje edina rešitev.
         
Žalostno je tudi, da mnogi katoličani danes v pravoslavju vidijo popolnoma enakovredno krščansko religijo in so popolnoma opustili molitev za spreobrnenje pravoslavcev. S tem puščajo pravoslavce v temi sovraštva do katoliške Cerkve in v temi "državnega krščanstva".
           
-NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar