sobota, 11. julij 2015

Črna garda iz kota! - predstavitev.

"Sloveči ruski vojskovodja Šuvalov se je izrazil nekoč o armadi sosedne države takole: »Krasna armada! Disciplina vzorna, junaštvo, dinastičen duh - vse izborno! Samo da bi ne imela te proklete navade, da je vedno tepena (byti bitoju).«
Z malimi izjemami bi se moglo to trditi marsikje o takozvanih »klerikalnih« strankah. Ta rod je vajen udarcev in se jih je tako navadil, da jih skoro ne čuti. Dušeslovna razlaga temu pojavu ni težka, a da odkrito povemo, sedaj si je še ne upamo javno izražati, ker bi brez potrebe razburjali duhove.
To pa lahko trdimo, da je v teh strankah navadno izmed štirih dejanskih čednosti najmanj tiste, ki smo se je učili v katekizmu z imenom »srčnost«. Puhlice o »miru« in »prepiru«, o »ljubezni« in »fanatizmu«kažejo tu veliko moč. Toda amicus Plato, magis amica veritas. Mir je lep in dober, a mogoč je le kot posledica umstvene edinosti ali, kakor jo imenuje temeljiteje sv. Pavel, »edinosti v veri«.
 Kdor je zaveden katoličan, ve tudi, da je brez razodete vere načel tako nemogoč mir in red na svetu in sreča ljudi na njem, kakor brez zraka in brez hrane telesno življenje. Zato pa mora za ta načela vsaj z isto žilavostjo v borbo, s katero se bori za svoj telesni obstoj.
Po teh opazkah podajemo sebi in bralcem za izpraševanje vesti vodilna načela slovenskega liberalizma. Proučavajmo jih in ob njih motrimo tudi lastno delovanje!
Slov. Narod je zapisal (št. 252, 1874) tele besede:
»Z delom in pogumom bomo vrgli črno gardo v kot, kamor so jo potisnili že drugi narodi zdavnaj.«
To je krepko geslo in sodimo, da nam ni treba podrobneje dokazovati, kako se je izvrševalo. Črna garda v kot! to se pravi: duhovniki in zavedni katoličani v kot, vera v kot, cerkev v kot!
Mi pa pravimo: Črna garda iz kota! In kljub vsej pomirljivosti si ne moremo kaj, da ne bi konštatirali, da sta tu dve nespravljivi nasprotji."
 -Janez Evangelist Krek, 1897

Ta blog, Črna garda iz kota!, ima namen služiti kot (morda prvi) alternativni blog za spopadanje z liberalnimi elementi v našem narodu, ki niso le sodelovali s komunisti, temveč so komunizem ustvarili, kot pravi papež Pij XI v Quadragesimo Anno (1931) “…let all remember that Liberalism is the father of this Socialism that is pervading morality and culture and that Bolshevism will be its heir.” in so skozi svoje krilatice umorili krščansko gorečnost na desnem polju, ko so z raznimi izumetnijami desno buržoazijo prignali do tega, da je postala neločljiva od levice in pravzaprav z njo zamenljiva. Alternativnost tega bloga pa ni le v tem, da daje navidez neko alternativo liberalizmu, temveč v tem, ker odklanja vse oblike liberalizma, ki jih ostrooko vidi tudi v konservativnih krogih, zato je ta blog predvsem namenjen polemiziranju, ne toliko z oklicanimi liberalci in morda celo komunisti, temveč predvsem z desnim političnim polom, na katerem se sam nahaja. Glavno načelo blog črpa iz krščanske gorečnosti, brezkompromisnosti in totalitete katoličana, ki mora biti katoličan na slehernem delcu svoje biti. Tu pa pride do tiste bistvene točke preloma s konservativnimi elementi, ki se sami imenujejo katoličane, a odmerjajo katolicizmu degradirano vlogo in katolicizem razumejo bistveno ločen od političnega udejstvovanja ter zanj predvidevajo, da je zgolj in samo strukturalna zasebnost (t.j. sistem zasebnosti, s sicer potanko izdelanimi strukturami, a zaprtimi proč od javnega, predvsem političnega življenja). Oni sami že samo besedo katolicizem razumejo kot nepravilno obliko katolištva, saj v celoti pristajajo na liberalistično umevanje ločitve cerkve od države, ne ozirajoč se na tradicijo naroda in ne izirajoč se na zasluge cerkve in katoliškega občestva v odnosu do države in naroda. S tem kažejo na sprejemanje liberalne umetne definicije naroda in države.

Črna garda iz kota! je torej blog, ki deluje v okviru NeoDomobranec projekta in je že uspešno polemiziral z avtorico Katolibanko iz Kritike konservativne, kjer je dokazal, da je njena percepcija katolištva, katolicizma in klerikalizma popolnoma popačena, kar lahko pripišemo, kakor pravi Krek, učenju zgodovine cerkve skozi blatne feljtone židovsko liberalnih časnikov. V tej maniri bo torej ta blog deloval. Zaenkrat sta tu dva avtorja: administrator NeoDomobranec projekta in avtor Agitator, znan tudi kot Retrogradni Desničar, veselilo pa bi nas, če bi tudi kdo drug želel objaviti na tem blogu, bodisi odgovor na zapise tu, ali pa linijsko soroden blog. Če ima kdo takšno željo, naj pošlje svoj prispevek na: SlovenskaRekonkvista@gmail.com . Lahko pa se na zapise na tem blogu odzove na nekem lastnem spletnem mestu. Glavna poanta tega bloga je namreč povsem teoretično polemiziranje, ki se skuša dvigovati proč od golega psihologizma. Izhaja pa predvsem iz nasprotnosti tisti zmoti, ki pravi: "Ideologije, ta človeška kreacija, težijo k zajetju vsega v en svetovni nazor. Požrešnost po celotnem stvarstvu. Ideologije, ki se ustvarjajo skozi tok zgodovine, namreč skušajo podrejati in požreti vse. Od Boga do družine, družbe, države, narave in posameznika. Svoj temačen obraz razkrivajo vedno znova in človek jim vedno znova nasede." Barbarossa, (Kritika konservativna) 2014. Saj ta zmota direktno deluje zoper katoliško tradicijo in preprečuje katoličanu, da bi videl, da vera ni le neka zasebna kaprica, ki slučajno vpliva na redke politične odločitve. Ta zmota preprečuje katoličanu, da bi šel "na totaliteto" o kakršni je pred desetletji govoril škof Rožman.


Ni komentarjev:

Objavite komentar